Кифли

Варен ѓеврек

Овие варени ѓевречиња се со прекрасен сладок вкус од медот во кои се вареа, а ...
Десерти

КАДАИФ

Крцкав, сочен, полн со бадеми и суво грозје, прекриен со сатенски крем од ванила и ...
Пити

Шпанска пита

Миризлива, мека со интересни вкусови е шпанската пита. Брза и лесна за подготовка, најчесто ја ...
Пити

Bougatsa

Крцкава, сочна и миризлива пита од готови кори, исполнета со крем од ванила е bougatsa. ...
Десерти

ВАНИЛИЦИ

Ванилиците се ронливи слатки задоволства кои се топат во устата, а џемот  им дава перфектен ...
Зимница

Сушени домати

Најдобри за сушење се малите меснати домати, зрели, црвени, сеуште цврсти и без флеки. Пелатите ...