Kрцкав и сочен бурек, лесен и брз за подготовка со готови кори.
Состојки:
- 500 гр. готови кори
- 120 мл. кисела вода измешана со 80 мл. масло
Фил по желба.
Подготовка:
Во тепсија премачкана со масло се ставаат првите две кори со краеви што излегуваат од тавчето, за со нив да го затвориме бурекот. Редиме три стуткани кори, попрскуваме, ставаме третина од филот потоа повторно уште три кори, попрскуваме, ставаме од филот и се така додека не се потрошат корите. Со краевите од првите две кори затворете го бурекот. Со чичкалица се боцка одозгора и се пече четериесет минути во загреана рерна, на температура од 200 степени.
Наздравје!
На следниов линк може да видите како се подготвува: